Nijverheid en industrie treft men in tal van vormen aan in Oost-BelgiŽ. De vroegere geopolitische ligging in een randgebied heeft van oudsher speciale eisen gesteld aan de Oost-Belgische ondernemers. Aanpassing en flexibiliteit, regionaal- en grensoverschrijdend handelen waren en zijn er vanzelfsprekend.

Door het verdere samengroeien van Europa en door de versterkte internationalisering van de markten zijn deze eigenschappen van verhoogde betekenis. 
Bovendien ligt de toekomst van Oost-BelgiŽ in het zich verder ontwikkelende Europa. De centrale ligging binnen de Euregio en de Europese binnenmarkt ervan, de uitstekende spoorweg- en wegverkeerinfrastructuur, de nabijheid van de luchthavens Luik, Maastricht, Brussel, Keulen, DŁsseldorf en Luxemburg en de toekomstige TGV-stopplaatsen openen voor de ondernemingen van ter plaatse deze enorme en verder groeiende afzetmarkt die in amper enkele uren te bereiken en te bedienen valt.

Een verdere plus is zeker ook de regionaal betrokken identificatie en de eigenheid van de ter plaatse wonende ondernemers. 
Snel en effectief op het juiste adres. Databanken, die u vlug iets laten vinden.
:: meer

In totaal 18 zones bundelen in Oost-BelgiŽ een groot aantal productie- en dienstverleningsbedrijven.
Wij stellen ze voor in een eenmalige samenvatting.
:: meer