Idee, aanleiding, strategie ...

Wanneer de ondernemers van ter plaatse zich concentreren op het begrip  “Oost-BelgiŽ” kan er uit een klein, bescheiden ideetje een groot initiatief groeien.
Dat is gebeurd toen het er om ging de vaak naar voor gebrachte ideeŽn, de impulsen van verschillende ondernemers en de suggesties van gelijkgezinden op te nemen, te bundelen en te schetsen.
Het verzoek van de ministerpresident van de Duitstalige gemeenschap  (november 2004) om mee te werken aan de vormgeving van de toekomst van de DG zou de aanleiding zijn om het idee concreet in daden om te zetten:

De collega’s van het “talk2us” internet-team ondersteunden als eersten het door Erwin Kirsch tot dan geconcipieerde GoEast.be-initiatief.
Door de constructie van de website voor de industrie- en handelskamer ontstond er een nieuwe synergie.
Een gemeenschappelijke aanpak in het belang van Oost-BelgiŽ concretiseerde zich.

De ondernemings- en belastingsconsulentengroep Treuhand (thg) was spontaan bereid dit nieuwe initiatief te ondersteunen.
Overeenkomstig het motto „Van ondernemers voor ondernemers“ ontwikkelde de internetactiviteit zich meer en meer tot een veelomvattend project.

De sterkte van de vestigingsplaats Oost-BelgiŽ met de wezenlijke eigenschappen van de lokale mensen en hun prestatie- en innovatiekracht moeten worden voorgesteld, ondersteund en gepromoot

... en het doel

“Promoting East Belgium”: ondersteuning van de vestigingsplaats en de ondernemersgeest, impulsen voor de economische stimulering, connecting business hier en “worldwide”.
 
De initiatiefnemers

Voor het in de praktijk zetten van dit initiatief werd er een promotie-firma opgericht die de productie en de marketing van de aanwezigheid op het internet en alle verdere business-initiatieven moet uitvoeren.
Een adviescomitť van lokale ondernemers ondersteunt en adviseert dit initiatief.
 
De partners

Naast het IHK-AAV Eupen-Malmedy-St.Vith en de THG-groep ondersteunen ook vooraanstaande Oost-Belgische ondernemingen dit initiatief.
Als premium-partners of als reclame-partners delen ze met ons het doel om de vestigingsplaats Oost-BelgiŽ te promoten en het  beeld van de regio positief aan de man te brengen.

Op die manier terzijde gestaan en krachtdadig ondersteund zijn wij trots op dit gemeenschappelijke initiatief.

Uw GoEast-team

< terug