ĎPromoting Eastbelgiumí - Idee, aanleiding, strategie ...

Wanneer de ondernemers van ter plaatse zich concentreren op het begrip ‘Oost-BelgiŽ’ kan er uit een klein, bescheiden ideetje een groot initiatief groeien.

Dat is gebeurd toen het er om ging de vaak naar voor gebrachte ideeŽn, de impulsen van verschillende ondernemers en de suggesties van gelijkgezinden op te nemen, te bundelen en te schetsen. Het verzoek van de minister-president van de Duitstalige gemeenschap (november 2004) om mee te werken aan de vormgeving van de toekomst van de DG zou de aanleiding zijn om het idee concreet in daden om te zetten: in samenwerking met de THG Groep ontstond het project Go East.

Met de ondersteuning van het ‚talk2us’ internet team ging de eerste webstek in Oost-BelgiŽ in januari 2007 online. Zij werd uitsluitend gefinancierd met private middelen, was politiek neutraal en had tot doel Oost-BelgiŽ als vestigingsplaats uitgebreid te promoten. Vanaf het begin geoptimaliseerd voor zoekmotoren en ondersteund door professionele internetmarketing staat dit portaal met zoektermen zoals bv. ‘economisch gebied Oost-BelgiŽ’, ‘vestigingsplaats BelgiŽ’, ‘bevordering van het bedrijfsleven in BelgiŽ’ of ‘industrie- en nijverheidszones in BelgiŽ’ om slechts enkele te noemen, altijd bovenaan.

Voor verzoeken of vragen van geÔnteresseerde ondernemers uit binnen- en buitenland overneemt het GoEast Team de rol van tussenpersoon en geeft de vragen door. Mogelijke contactpunten zijn o.a. de organisatie van ondernemingen voor ondernemingen Eupen-St. Vith, IHK, de belangenvertegenwoordigers en dienstverleners van de werkgevers in de Duitstalige Gemeenschap in BelgiŽ, aved, of ook de belanghebbende ondernemers in de regio.

Door de sterke punten van de vestigingsplaats Oost-BelgiŽ met de wezenlijke kenmerken van de plaatselijke ondernemingen, zijn mensen, hun prestatie- en innovatiekracht toe te lichten, is de promotie van dit economisch gebied het primaire doel van dit initiatief. De THG Groep, drijfveer van het project, competente belasting- en bedrijfsconsulenten, accounting, personeel beheer en marketing, is de ideale partner om geÔnteresseerde ondernemingen goed te begeleiden.  

... en het doel

“Promoting East Belgium”: ondersteuning van de vestigingsplaats en de ondernemersgeest, impulsen voor de economische stimulering, connecting business hier en “worldwide”.

Graag verwachten wij uw suggesties ter ondersteuning van dit initiatief.

Uw GoEast Team

< terug